5 augustus 2013

Dag 25, 31 juli, Savieres, 21km (549km)

MUGGEN!!!!!!

Die kwamen vandaag met honderden tegelijk op ons af! Er was geen ontkomen aan.

Na een rustig en gezellig ontbijt zijn we rond een uur of 8 vertrokken. Het begin gaat nog over de weg en later bij Mery-sur-Seine, waar we even wat te eten inslaan voor onderweg, gaat de weg langs een kanaal.





Eerst lopen we nog met z'n 3en maar later, na een vreselijk lang stuk door hoog gras met HONDERDEN muggen, komt Guy ook met ons mee lopen.

Je zou bijna gaan rennen maar dat heeft natuurlijk geen zin. Ook staat er berenklauw langs de kant en die is bijna niet te omzeilen. Op de volgende brug zien we dat er aan de andere kant van het kanaal een mooi fietspad loopt. Dat ze ons daar niet meteen over heen sturen!!!! 

We houden even een pauze op de brug om ons in te smeren tegen de muggen.

En we besluiten om op dit fietspad verder te lopen en te kijken tot hoever hij gaat. Later blijkt dat we gewoon de hele weg hier over kunnen. We gaan lekker rustig vandaag en het is een lekkere temperatuur. Ook lopen we bijna de hele weg in de schaduw van de bomen langs het kanaal. Dit kanaal is ooit gegraven omdat langs dit stuk de Seine niet bevaarbaar is, maar het kanaal is nooit gebruikt voor scheepvaart. Nu zitten er  alleen nog vissers langs de waterkant.
Na de middag pauze stappen we rustig door. En om een uur of 3 komen we bij sluis nr7 waar we rechts gaan om naar Savieres te lopen waar we overnachten. Eerst komen we nog over de Seine en dan nog een klein stukje naar de gite, waar ons een koud biertje opwacht.












1 opmerking:

  1. Dag Twan,
    Geweldig zo kan ik jou reis in een woord omschrijven ! Naast afzien is het ook genieten van de schepping,zo maak ik op uit je ervaring tijdens deze zeer zware tocht.
    Mijn fietstocht in 2011 ook vanuit de Rooistaartstr.staat in schril contrast van de onderneming te voet waar jij al enkele weken mee bezig bent.
    Bij het volgen van je tocht op internet,deel ik je mooie ervaringen in alle opzichten,aangezien ik veel van deze ervaringen aan den lijve heb ondervonden.
    Straks als je de pyreneeen in zicht krijgt,denk ik dat je voldoende kilometers hebt gelopen om het laatste maar zwaartste deel tot een goed einde te brengen.
    Naarmate ik dichterbij het eindpunt kwam werd de tocht alleen maar mooier,en hoop dat ook voor jou.
    Ik wens je verder heel veel succes,er van uitgaande dat je straks in oktober de H.Jacobus kunt begroeten in de Kathedraal,en je compostolaat in ontvangst kunt nemen,waarna je met een voldaan gevoel huiswaarts keert,tenzij je de tocht afsluit in Finisterre om daar je schoenen in zee te gooien,dan zal het 'n weekje later worden !
    Groeten van Gerard Gersjes

    BeantwoordenVerwijderen