29 augustus 2013

Dag 54, 29 aug, Sorges, 24km (1236km)

Vanmorgen hebben we weer heerlijk uitgeslapen. Gisteren hoorden we al dat de refugio in Sorges vol zat. Omdat dit de enige betaalbare gelegenheid is zijn we eigenlijk maar op de bonnefooi naar Sorges gelopen. Om 9:30 was Bert al weg en ben ik eerst naar de "Leader Price" gegaan voor eten voor onderweg. En...Bert was daar natuurlijk ook! 
Ons ontbijt hebben we bij de kerk opgegeten en daarna, op pad. Het was een mooie dag vandaag, zowel het weer als de route was mooi. Veel onverhard en redelijk goed aangegeven. 




Het was warm vandaag, maar voor de pauzes was er gelukkig genoeg schaduw. Lekker rustig hebben we gelopen. Tot op een gegeven moment de pijlen wel heel raar stonden. Leuk joh! Weer een stuk op kompas. Helaas konden we op een gegeven moment echt niet meer verder en moesten we een stuk terug. Even later besloten we om de weg rechtdoor te nemen omdat de route een grote bocht maakte. Even later liep ik een poortje door om water te vragen en we mochten meteen binnen komen. Niet veel later zaten we heerlijk in het gras in de schaduw aan een bord eten en een biertje!


Nog 6km moesten we tot de refugio. Die zat dus vol. Maar na even bellen was er nog en b&b voor €30,00 maar dat is te veel. Nu kunnen we op de grond slapen in de refugio en zijn we met 11 in plaats van 7 en het kost €20,00 inclusief avond eten en ontbijt. Dat is nog wel te doen. 
Natuurlijk heb ik ook even het kerkje bezocht. Een mooi kerkje, heel licht en anders dan de andere die je tegen komt. 
Ook heb ik even een kaarsje aangestoken, je weet maar nooit... 'S middags hebben we met z'n allen nog een biertje (ja weer een biertje) gedronken en er was heerlijk gekookt, dus daarna met z'n allen eten in de gite. 

Na het eten nog even buiten uitbuiken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten