5 augustus 2013

Dag 26, 1 aug, Troyes, 21km (570km)

Na het betalen van de kamer ( dat was wel wat aan de hoge kant voor een niet zo'n schoon huis en aangebrand eten, maar.....een pelgrim mag niet zeuren....) zijn we weer vertrokken langs het, zo het lijkt, oneindige kanaal langs de Seine. We zijn vroeg maar toch wordt het snel warm. Ik heb er goed de pas in en kan zo af en toe wachten in de schaduw op de rest.


Eindelijk zijn we aan het eind van die lange rechte weg. Nu een paar keer zigzaggen en we komen weer in de bewoonde wereld. Even later, na heel wat puffen want het is echt warm geworden, komen we in de voorstad van Troyes.


Hoe meer we het centrum naderen hoe leuker sommige huisjes. Het is zo warm dat sommige mensen wat verkoeling zoeken in een fontein. 


Nog even een straatje naar links en dan staan we bij de kathedraal van Troyes

Natuurlijk heb ik even binnen gekeken en ook konden we daar een tampon (stempel) voor onze credencial halen.


Aan de overkant zat een brasserie waar we een heerlijk frisse salade hebben gegeten. Toen we weer verder liepen kwam ik Anja tegen. We hebben even gekletst en daarna zijn we verder gelopen want we moesten nog een stukje met de bus om een sleutel te halen van een studentenhuis waar we vannacht kunnen slapen. 

En dan een welverdiende douche en boodschappen doen want vanavond moeten we zelf koken. Ook voor morgen heb ik meteen ingeslagen zodat ik alleen nog maar een vers brood hoef te kopen. Elke minuut morgenvroeg is er een.... want het wordt ontzettend warm. Maar dat is voor morgen, daar denk ik nu nog maar even niet aan.

Vanavond hebben we ook een soort afscheidsfeestje want Guy gaat morgen naar huis en Inge en Joop gaan deze week wat kortere etapppes lopen omdat ze toch volgende week naar huis gaan en tijd genoeg hebben om Vezelay te bereiken.
Eerst onze overheerlijke kant en klaar maaltijden en dan een lekkere grimbergen ;)
Wat zal het stil worden 's avonds de komende week......










Geen opmerkingen:

Een reactie posten