24 oktober 2013

Dag 108, 22 okt, Monte de Gozo, 41km (2542km)

Na een ontbijtje bij de buren (de gemeentelijke albergue) zijn we met z'n allen vertrokken. Het regende dus allemaal in het plastic. Jammer want de zonsopkomsten van een paar dagen geleden waren wel erg mooi. 
 Onderweg kwam ik Anja en man en hond weer tegen. Even hebben we gewacht tot iedereen er weer was voordat we verder liepen. 
Na een kort bezoekje aan een kerkje en voor sommige een stempel in het pelgrimspaspoort konden we weer door. 

Maar heel even is het droog geweest en kwam de zon even door. De rest van de dag was het harde wind en regen. 



Zelfs in de eukalyptus bossen was het behoorlijk nat. Toen we even later O. Pedrouzo in liepen hebben we de pijl naar de albergue gemist!! Daar kwamen we natuurlijk pas in het volgende dorp achter en terug gaan is op de camino geen optie. Er was echter 1 klein nadeel...we moesten nu nog zo'n 15km verder naar de eerste de beste albergue, we hebben nog wat hostels gevraagd maar die prijzen lagen toch wel iets boven ons budget. 

Het was, omdat we een paar keer lang hadden geschuild in een barretje voor de regen, redelijk laat en we moesten dan ook nog even doorstappen om voor het donker binnen te zijn. Het regende en er stond een harde wind. Op 5 km van Santiago (na 41km) kwamen we in de albergue aan.


 Er is plaats voor 500 personen!! He zijn een soort barrakken met allemaal kamers met 4 stapelbedden. Je kunt wel zien dat het geen hoogseizoen meer is want er was maar 1 barrak open. We hebben voor de laatste keer alle was bij elkaar gedaan en in een machine gewassen en daarna in de droger gedroogd. We hebben een kamer met z'n 5en. 

Jammer genoeg is Dahae er niet bij, die had wel de goede afslag genomen en komt morgen deze kant op. We wachten haar in Santiago wel op...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten