20 september 2013

Dag 76, 20 sept, rustdag SPDP, 0km (1698km)

Om 5:00 al ging de wekker een paar bedden naast me. Toch even wennen zo'n slaapzaal. We zijn de enige met al wat kilometers in de benen, de rest begint vandaag met een "heuveltje". Wij zijn tot 6:30 blijven liggen, we hoefden pas om 7:00 de gite te verlaten. Daarna zijn we buiten pelgrims gaan kijken.

We moesten tot 8:00 wachten tot de info weer open ging om een andere slaapplek te regelen. Gelukkig konden we daar wel onze rugzak achter laten. Om 14:30 konden we pas in de nieuwe gite terecht. Na een korte zoektocht hadden we eindelijk een bakker gevonden die buiten het centrum in een hoekje zat verstopt zodat de pelgrims hem niet kunnen vinden. Die moeten natuurlijk geld in het dorp uitgeven! 

Dan maar een terrasje zoeken en tijd rekken tot we binnen kunnen. 

Even eten voor morgen gehaald en dan douchen en rusten. Lekker op m'n stapelbed tussen de Zweden, Koreanen, Australiers, Tjechen, Canadezen, Fransen (al lopen de meeste maar tot hier en stoppen dan) en noem maar op. 
'S avonds hebben we nog wat lekkers gegeten en gedronken op ons afscheid en zelfs Janine (de hospitalliere die volgens de Tjech de gite al 30jaar terroriseert) maakte een kleine salade voor ons en we mochten zelfs onze rose koelen in de koelkast. 
Morgen wordt een lange klim en er wordt al veel over gesproken door iedereen. Ik heb besloten om zeker niet in het donker te vertrekken en lekker op m'n gemak te doen en zoveel mogelijk te genieten. Hopelijk is het mooi weer en regent het niet net als vandaag. 

Ik ben benieuwd voor morgen en wat Spanje gaat brengen!

5 opmerkingen:

  1. Hoi Twan,

    Bijna Frankrijk achter je laten en dus

    el éxito en el camino a España por los Pirineos

    groetjes van Jan en Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Halloooooo Twan,

    Wat een spannende dag, bonjour Frankrijk! en ola Spanje! We hopen dat de lange klim je niet al te zwaar valt en dat er genoeg mogelijkheden zijn voor je om te genieten.
    Groetjes Ruud en Jozé

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Twan

    En hoe was de klim? Had je mooi uitzicht?
    Ik hoop het voor je!! Als het zwaar was...na roncevalles is na 13km een goed pension Corazon Puro.
    Niet duur en aardige mensen.

    Bon camino

    Groetjes Josefine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HeyTwan,
    het rustige wandelen is vanaf nu dan dus over? Al die sporen met pelgrims die bij elkaar komen en het laatste 'stukkie' moeten doen? Ik zou er gek van worden, een 4daagse is niets voor mij. Maar goed, zet hem op, doe rustig aan en zoals je al zegt: vooral genieten van de reis.
    Noel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi twan veel succes verder in de Spaanse bergen Harry en marianne

    BeantwoordenVerwijderen