9 september 2013

Dag 63, 7 sept, Bazas, 29km, (1431km)

Vanmorgen werd ik na het ontbijt begeleid tot aan de brug. Over de brug heb ik Bert opgepikt en zijn we samen verder gelopen naar Bazas. Gisteren smste hij dat hij nog in de stad was, dus....tijd voor een biertje! Die traditie houden we erin! 
Nadat we een kilometer of 5 hadden gelopen werd het tijd voor de eerste pauze. We vonden een plekje met een paar stoelen en we werden meteen uitgenodigd voor een bakje koffie. 
Het vrouwtje bleef maar ratelen en zo snel...daar was echt niks van te maken, af en toe ja en nee was voldoende. Na een tijdje ging ze ineens pruimen zoeken. In de tuin stonden een paar bomen vol en in no time was ze terug met een zak vol. 
Na de koffie en wat eten ging het weer verder richting zuid west. Er hing een dreigende lucht maar de temperatuur was lekker om te lopen. 


Rond een uur of 10:30 begon het te regenen. De hele dag hebben we in regenkleding gelopen. Gelukkig zijn we op de D12 gebleven en niet de route binnendoor gevolgd. Het was een stuk korter en je schoenen blijven meer droog op de weg. Nog 1x hebben we in een schuur kunnen schuilen en wat kunnen eten. Verder was het gewoon even doorbijten en lopen tot in Bazas. Om een uur of 3 kwamen we in de stad aan en al snel hadden we de gemeente gite gevonden. 

De deur was open dus we zijn maar naar binnen gegaan. Er was al een Duitser en die wees ons de weg. We moesten nog wel even naar de vvv voor onze stempel en om te betalen. 


Daar bleek dat 3 van de 4 bedden waren besproken en dat er dus 1 bed te weinig was. Nou hebben we dat al eerder meegemaakt en is dat niet zo'n probleem, maar nu was het iets lastiger want wie is er verantwoordelijk als er wat gebeurd? Na even kletsen kregen we dan toch toestemming om te blijven. Er kwamen nog 2 Fransen, dezelfde als in St Ferme. Toch wel handig een matras en een slaapzak, heb je tenminste altijd een slaapplek. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten