18 juli 2013

Dag 10, 16 juli, Hastiere 19km (229km)

Vannacht heb ik slecht geslapen. Het was warm. Om 8:00 ben ik vertrokken na een uitgebreid ontbijt en zelf het lunch pakketje was geregeld. De route liep weer verder langs de Maas en na een paar kilometer moesten we de sluis over en aan de andere kant verder. De 2 pelgrims (Inge en Joop) die in hetzelfde huis hadden geslapen liepen ook dezelfde kant op maar omdat de pauzes anders waren zijn we elkaar een paar keer tegen gekomen.

Toen we in Dinant aankwamen hebben Simone en ik eerst een bakje koffie gedronken en de eerste pauze genomen.

Al vroeg begon de zon behoorlijk warm te worden maar gelukkig liepen we nog aan de oostzijde van de maas, later moesten we weer een sluis over en liepen we een heel stuk langs een doorgaande weg zonder stoep. 

Toen we bij een kasteel aankwamen was het rond de middag en al zo'n 28 graden. Op een grasveld hebben we met z'n 4en onze boterhammen opgegeten en later zijn we via een landweggetje dat een stuk korter en mooier was dan doorgaande weg naar Hastiere gelopen.



Het was mooi maar 30 graden en pal in de zon. Op een gegeven moment heb ik m'n paraplu opgezet tegen de zon en dat ging verrassend goed.

Toen we in Hastiere aankwamen bleek er GEEN mogelijkheid te zijn om te overnachten en ons werd verteld zet je tent maar op in het park. Er was wel een camping in de buurt maar die was nog 8 of 10 km lopen en dat ging vandaag echt niet meer.
We hebben eerst maar wat gegeten en wat rond gevraagd en er bleek nog een gite te zijn..... €80,- dat kan bruintje niet trekken...
 
Nu lig ik op een grasveldje op een bungalow-park en daar zal zeer waarschijnlijk m'n tentje vanavond wel staan. Morgen is gelukkig onderdak geregeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten